Vi vet ikke hva vi skulle gjort uten medhjelperne våres

Tekst og foto: Rikke H Dahl

 

For at Bø og Lifjell Turridning skal gå rundt er vi avhengige av at vi har medhjelpere i stallen og med på tur for at alt skal gå rundt.

 

Jeg har selv jobbet på Bø og Lifjell Turridning i noen dager og jeg kunne virkelig ikke vært foruten, dette er en opplevelse jeg vil ta med meg videre. Ikke bare det gode miljøet i stallen og rundt, men det flotte landskapet og alle arbeidsoppgavene. I løpet av uken har jeg virkelig fått en innsikt i hvordan det er og drive noe som dette og hva det krever av hver enkelt person.

 

Jeg har blant annet fått være med på og flytte hester fra et beite til et annet noe jeg selv hadde gjort tidligere, men da jeg skulle frakte tre stykker samtidig kjente jeg at jeg hadde litt hjertet i halsen, men jeg hoppet i det og det angrer jeg virkelig ikke på, det er noe jeg vokste på. Vi alle vokser jo på og mestre ting. Det at jeg har fått utfordringer underveis har gjort meg til en mer trygg person.

 

Men så er det viktigheten av og ha medhjelpere. Det skjer ting heletiden og alt går i ett, rundt 20 hester skal stelles for og det skal møkkes, fylle vann og fores, tidsskjema er tett og hester skal være klare til et visst tidspunkt og før dette skal de være hentet fra beitet, pusset og salet på. Vell, beitet er ikke alltid rett over veien fra stallen, noen ganger ligger det en grei gå tur unna stallen og andre ganger må det til og med ries eller kjøres bort.

 

På veien møtte jeg på mange forskjellige folk noe jeg syntes var veldig koselig, jeg selv er ei veldig utadvendt jente som trives med folk rundt meg, så det og få møte nye folk og skape nye bånd var toppen.

En ting jeg spesielt husker fra de dagene jeg var og jobbet var turen i fjellet. Vi hadde salet opp fire hester og var klare for og utforske en ny rute, spenningen var til og ta og føle på og jeg ble rett og slett helt betatt av den flotte naturen jeg fikk oppleve og spenningen rundt det og finne en ny tursti.

 

 

Jeg fikk og bli med og stå på stand under Hestivalen i Fyresdal noe som var utrolig moro, alle menneskene som stoppet innom og slo av en prat og alle som ville høre om produktene vi hadde og tilby. Dagen var fylt med hest og glede og dette er noe jeg absolutt vil gjøre igjen.

 

 

Jeg konkluderer i alle fall med at det virkelig var verdt og ta turen og ikke minst verdt og jobbe der de dagene jeg jobbet der, alt jeg fikk oppleve og alle de gode menneskene.

 

Legg igjen en kommentar