Sommerens vakreste eventyr

Tekst og foto: Tone Vildalen

 

Bø og Lifjell Turridning er hestefrelste jenter sin drøm som har gått i oppfyllelse. Både Ragnhild og jeg har holdt på med hest siden 8- 9 års alderen. Når vi ble spurt om hva vi skulle jobbe med som voksne, var svaret hest. Etter hvert som årene gikk gjennomførte vi annen utdanning, men hesteinteressen var like sterk selv om vi var usikre på om  toget for å jobbe med hest var gått.

 

Høsten 2015 dro vi til Lifjell med hest for å ha en jentehelg. Vi hadde ikke ridd oppe på Lifjell før, men tenkte at dette måtte sjekkes ut. Islandshestene tok oss stødig frem oppover bratte og steinete stier. Ingenting er finere enn en solskinnsdag på fjellet om høsten, og det vi møtte mange fotturister som tenkte det samme. Mange av de vi møtte lurte på hvor det var mulig å leie hest for å bli med oss, mange tok bilder og uttrykte at de ikke hadde sett hest på Lifjell siden de var barn. Vi ble helt overveldet over all den positive tilbakemeldingen vi fikk ved å gjøre det vi trives best med, nemlig det å ri.

Når vi kom hjem på søndag kveld var vi veldig entusiastiske over responsen vi fikk, og at terrenget var så flott og ri i. Noen telefoner frem og tilbake oss i mellom bestemte vi oss for å se om ikke dette var noe å satse på.

01.05.16 var vi offisielt i gang. Snille og tålmodige hester, flinke medhjelpere og blide og hyggelige kunder gjennom hele sommeren gjorde dette til sommerens vakreste eventyr og drømmen var gått i oppfyllelse!

Nå er vi godt i gang med sesong 2. Mye mer rutinerte, men like gøy og like full fart som i fjor.

Igjennom sommeren bytter vi på å være på Hørte og oppe på selve Lifjell. Begge steder har flott terreng å ri i, og hver sine fordeler. Dette kommer vi til å skrive mer om senere.

Ute i all slags vær med hest hele sommeren, kan det bli bedre?

Vi er veldig heldige som får lov å leve av drømmen vår.

 

Hilsen Tone

Legg igjen en kommentar